SteviaSugar Corporation(M) sdn Bhd

Customer Testimonials

SteviaSugar Agent

Puan Roha Ismail, Seremban ( 012-9121830, 017-6924405 )

" Sebelum pengambilan produk Stevia, Saya merupakan pesakit Darah Tinggi (Hypertension). Tekanan darah saya adalah sekitar 140 / 80 ke 150/90 manakala doktor mengesahkan kandungan gula di dalam darah saya adalah pada kadar 6.5. ( Besar kemungkinan akan menghidap penyakit Diabetis jika pengambilan gula yang tinggi diamalkan)

Setelah saya mengamalkan teh Dr Sweet dan SureVia, doktor mengesahkan tekanan darah saya menurun kepada 140/70 manakala kandungan gula di dalam darah saya juga menurun kepada 5.4.

Terima kasih SteviaSugar!"

Mr Andy Wan, Bdr Baru Ampang

A regular user of SureVia &Dr Sweet, Mr Andy gladfully cited:

" I used to be afraid to drink anything else than plain water since I have sensitive stomach and food allergy. But I take Dr Sweet without any problems!

Dr Sweet Tea is such delicious tea that makes my body muscle relax, gives me
energy boost and somehow reduced my backache. Highly recommended! I'm using
it everyday.
"

Testimonial GreenVia

Ms Kartini Boli, Ampang ( 017-3362527 )

"Baru-baru ini saya cuba gunakan GreenVia, bukan sekadar untuk minuman dan masakan tetapi hampasnya saya simpan untuk dijadikan mask kulit.

Hasilnya menakjubkan! Dalam masa tiga hari, kulit terasa lebih lembut dan segar! Stevia bukan sahaja manis semulajadi tetapi ianya juga mengandungi jawapan untuk awet muda!"

Aminjaya Bin Haji Bahrum, Austin Perdana ( 016-7156771 )

Resepi Sos GreenVia StebianA Stevia Majestika

En. Aminjaya, ejen SteviaSugar di Johor Bharu, berjaya menghasilkan sos GreenVia StebianA Stevia Majestika yang menggunakan GreenVia StebianA Stevia sebagai bahan utama.

Harun Bin Jallal, Kota Tinggi ( 017-7541380 )

" Selepas menjalani pembedahan prostat, saya mengalami masalah kencing manis, darah tinggi dan kandungan kolestrol meningkat. Saya cuba mengambil stevia SureVia selama 2 minggu dan teh Dr Sweet setiap pagi dan kini keadaan saya bertambah baik apabila kadar gula dalam darah, kolestrol dan darah tinggi berada pada bacaan yang memuaskan. "

Datin Hasnah, Johor Bahru ( 013-7069290 )

" Saya ada penyakit gastrik. Selepas minum teh Dr Sweet selama 2 minggu, saya tak perlu lagi mengambil ubat gastrik. Berat badan saya juga turun sebanyak 2 kilogram dan sekarang saya elakkan dari mengambil gula dalam makanan dan minuman saya. "

Anah @ Ejang Bt Suradi, Ulu Tiram ( 017-7162107 )

" Selepas mengambil Dr Sweet dan GreenVia selama 7 hari, kadar gula dalam darah saya turun ke 6.5 dari 15-22. "

Haji Buang Kardi Bin Dulmanan, Batu Pahat, Johor ( 017-7092676 )

" Saya telah mula gunakan produk SteviaSugar hampir sebulan yang lalu. Saya menghidap penyakit darah tinggi dan kencing manis. Tekanan darah saya biasanya 170/90 dan paras gula ialah 7.0 hingga 8.0. Semenjak saya menggunakan ketiga-tiga produk SteviaSugar ( SureVia, DrSweet dan GreenVia ), tekanan darah dan paras gula saya sekarang normal. Saya sudah tidak lagi mengambil minuman bergula seperti dahulu. "

Manisah Binti Hj Ismail, Muar, Johor ( 57 Tahun )

" Sebelum ini saya mengalami masalah kencing manis sehingga mencapai paras 28. Apabila diuji dengan daun stevia dan SureVia Stevia Drops, paras gula telah menurun sehingga 22. Setelah mengamalkannya selama 3 hari, doktor mengesahkan paras gula saya menurun sehingga 9. Badan saya jadi ringan, perut jadi nipis, berat badan menurun, otak lebih cergas, fikiran lebih matan dan penglihatan saya menjadi lebih terang."

Abdul Hadi Bin Othman, Skudai, Johor ( 54 Tahun )

" Saya terpanggil menjadi agen produk Stevia kerana sepanjang berkhidmat di farmasi di Kluang dan kemudiannya di Klinik UTM sehingga sekarang, saya mendapat pelbagai maklumbalas positif dari pesakit kencing manis. Antara tanda-tanda sesorang mengalami penyakit kencing manis adalah rabun, buta, kulit menjadi gatal, ketumbuhan di kulit kepala dan macam-macam lagi.

Saya selalu menasihati mereka untuk mengamalkan pemakanan yang seimbang, kurangkan gula dan yang paling penting mengamalkan Dr Sweet kerana ia tidak mengandungi kalori dan amat baik untuk pesakit kencing manis dan sesiapa yang mahukan kesihatan yang lebih baik."

Faizah Binti Yusuf, Medan, Indonesia ( 63 Tahun )

" Walaupun baru mengenali produk Stevia, saya merasa amat takjub dengan produkya terutama produk SureVia Stevia Drops kerana ia amat mudah digunakan dan menjimatkan Badan saya menjadi lebih cergas, perkembangan minda lebih jauh dan tidak mudah penat.. "

Sulaiman Bin Mohd Yusuf, Johor Bahru, Johor ( 59 Tahun )

" Kerjaya sebagai seorang juruelektrik memerlukan banyak pergerakan terutamanya memanjat. Tulang kaki saya pernah disimen selama sebulan kerana mengalami keretakan akibat terjatuh tangga. Selepas sebulan, saya masih lagi tidak boleh berjalan dan perlu menggunakan tongkat. Salah seorang rakan sekerja dari Sarawak mengurut kaki saya mengatakan salah satu urat kaki saya tidak dapat mengalirkan darah yang menyebabkan saya tidak dapat berjalan. Selepas berurut, saya boleh jalan seperti biasa.

Pada tahun 2010, selamat enam bulan saya bergantung pada ubat kerana kaki berasa amat berbisa akibat daripada masalah urat kaki dahulu. Pada bulan puasa tahun lepas, saya telah diperkenalkan dengan produk Stevia. Setelah mengamalkan Dr. Sweet selamat seminggu, dengan izin Allah S.W.T, bisa dikaki saya telah hilang.

Saya amat percaya dengan produk Stevia. "