Produk

Dr SweetTM : Hanya Untuk Anda & Keluarga Anda

DrSweet Tea

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dapatkan sekarang!!

Campuran Teh Herba DrSweet™ : Hanya untuk Anda & Keluarga Anda

Memperkenalkan Teh Dr Sweet™, ramuan khusus teh herba yang bermanfaat kepada kesihatan. Nikmati Teh Dr Sweet bersama keluarga dan kawan anda dan rasailah keunikan teh herba ini yang mengandungi StebianA Stevia ; dapat menguruskan pengambilan kalori dan menurunkan kadar gula dalam darah. Sesiapa sahaja boleh menghasilkan teh herba, tetapi hanya dengan pengetahuan yang betul, teh yang mempunyai rasa dan aroma yang bagus serta berkhasiat boleh dihasilkan.

Teh Dr Sweet ™ menggunakan 100% campuran bahan organik semulajadi dari pelbagai negara, campuran bahan dari Timur dan Barat. Ia menggabungkan kriteria yang sesuai daripada empat disiplin: Unani, Ayurveda, China dan Sains Moden yang menghasilkan paket teh herba terbaik yang pernah anda rasai.

Diperbuat daripada Stevia, Pokok Amla Melaka, Jambu Merah, Mulberry, Roiboos, Serai, Lemon Myrtle dan tidak mengandungi gula, satu uncang teh herba Dr Sweet™ dapat memberikan pelbagai khasiat yang berguna kepada kesihatan anda. Nikmatilah teh Dr Sweet™ hari ini!

 

Campuran teh herba Dr Sweet dihasilkan dalam bentuk paket yang mengandungi :

  • 15 Tea Bags x 2g
  • Satu uncang teh boleh digunakan untuk membuat 2-3 cawan teh.
 
 

Dr Sweet™ Herbal Tea Ingredient

   
 

StebianA Stevia

STEVIA REBAUDIANA - StebianA™ Stevia

Stevia adalah pemanis semulajadi yang terbaik dan penggunaannya telah terbukti di seluruh dunia. Kelebihan Stevia.

 
   
 

Pink Guava

PSIDIUM GUAJAVA - JAMBU MERAH

Jambu merah kaya dengan Vitamin A, B1, B2 & C, Fosforus, Niasin, Omega 3 dan serat diet. Kelebihan Jambu Merah.

 
   
 

Rooibos

ASPALATHUS LINEARIS - ROOIBOS

Daun teh Rooibos terbukti mengandungi ciri antioksida, anti-kanser dan anti-virus. Kelebihan Rooibos.

 
   
 

Lemon Grass

CYMBOPOGON CITRATUS - SERAI

Serai merupakan herba yang digunakan secara meluas dalam masakan di rantau Asia. Banyak kajian dijalankan terhadap ciri anti-fungal yang terdapat dalam pati minyak Serai. Kelebihan Serai.

 
   
 

Mulberry

MORUS ALBA - MULBERRY

Mulberry sangat terkenal di China dan Jepun. Kajian terbaru membuktikan bahawa mulberry mempunyai banyak kelebihan untuk kesihatan. Kelebihan Mulberry.

 
   
 

Melaka Amla Tree

PHYLLANTHUS EMBLICA - POKOK AMLA MELAKA

Pokok Amla sangat terkenal dan mempunyai sejarah yang lama di dalam perubatan Ayurveda dan perubatan Unani. Kelebihan Pokok Amla Melaka.

 
   

Lemon Myrtle

BACKHOUSIA CITRIODORA - LEMON MYRTLE

Lemon Myrtle merupakan pokok yang berasal dari Australia dan banyak digunakan sebagai penambah perasa di dalam bidang kulinari. Kelebihan Lemon Myrtle.

 

Dr SweetTM CAFEVIA COFFEE : Enjoy healthier coffee !

 

Enjoy healthier coffee !

  • Tanpa Gula
  • Tanpa Krimer( menggunakan serbuk susu)
  • Penuh tenaga
  • Melancarkan penghadaman
    SureVia Stevia
   
   
 

 

Dr Sweet™ CAFEVIA COFFEE Ingredients

   
 

Stevia

Stevia ialah tumbuhan renek yang tergolong dalam keluarga Chrysanthemum. Ianya juga dikenali dengan gelaran "pokok gula", disebabkan oleh daunnya yang manis. Stevia ialah alternatif kepada gula yang sihat dan semulajadi. Daun stevia tulen tidak mengandungi kalori, tiada karbohidrat, tiada kandungan lemak dan tidak mempengaruhi paras gula dalam darah.

 
   
 

Beri Goji

Wolfberry, juga dikenali sebagai beri goji berasal dari china. Spesis yang menghasilkan beri 1-2 cm tumbuh dengan pesat oleh kerana nilai nutrien dan kandungan anti-oksidanya yang mana ia mengandungi peratusan keperluan macronutien sehari tertentu-anggaran 68% wujud sebagai karbohidrat, 12% sebagai protein, dan 10% untuk setiap serat dan lemak, memberi jumlah nilai kalori di dalam hidangan 100 gram sebanyak 370 (kilo) kalori.

 

 
   
 

Fiber Manna

Manna dikatakan sebagai sejenis makanan yang diturunkan Tuhan sebagai pemberian kepada Nabi Musa dan pengikutnya. Fiber Manna adalah sejenis getah pokok yang di ambil dari Pokok Acacia Senegal. Ianya kaya dengan Fiber Diet bolehlarut yang memudahkan pencernaan makanan disamping membantu proces gastrointestinal badan kita.

 

 
   
 

Susu adalah lebih baik dari krimer

Kebanyakan minuman kopi segera menggunakan krimer untuk menggantikan susu. Adakah anda tahu bahawa krimer tersebut diperbuat dari bahan kimia yang tidak semulajadi. CafeVia menggunakan tepung susu yang memberikan anda rasa enak disamping membekalkan kebaikan sebenar susu.

 

 
   
 

Kepentingan Chicory

Chicory ( Cichorium intybus), juga dikenali sebagai coffeeweed, adalah sejenis tumbuhan berbunga biru, lavender, kadang kala berbunga putih, berherba yang tahan lama dan lebat, serta daun yang berasa pahit. kepelbagaian dari segi kegunaannya termasukklah sebagai pengganti dan penambah kepada kopi. Inulin, serat diet yang ditemui di dalam chicory diaplikasikan di dalam diabetes dan sembelit.

 

 
   
 

Barli di dalam CafeVia

Barli adalah bijirin yag terhasil dari rumput Hordeum. Sebagaimana oat dan bijirin lain, ia menjadi sebab utama barli kaya dengan bahan serat, Ia juga mengandungi kuantiti selenium yang tinggi, yang mana ia dapat mengurangkan tahap kolestrol tidak baik di dalam darah di samping membantu menstabilkan sistem kardiovaskular darah dengan Iancar.

 

 
   

Rye

Rye(Secale cereale) adalah rumput yang tumbuh dengan meluas sebagai sejenis bijirin, kebiasaannya tumbuh di Timur, tengah dan Utara Eropah. Rye adalah sumber serat yang baik, vitamin E, kalsium, zat besi, thiamin, phosphorus dan potasium(hormel), boleh dihadam dan kaya dengan polysaccharide tanpa cellulose, di mana terdapat kapasiti pengikat air yang tinggi dan pantas memberi kesan kenyang dan kepuasan, menjadikan roti rye sangat membantu kepada sesiapa yang ingin menurunkan berat badan.

 

Arabica & Robusta Coffee

Kopi arabica, juga dikenali dengan "kopi pohon renek Arabica", "kopi gunung" atau "kopi arabica", berasal dari pergunungan Yaman di dalam Semenanjung, tanah tinggi di Ethiopia dan Tenggara Sudan. Tumbuhan liar yang tumbuh di antara ketinggian 9 dan 12 m mengandungi kurang kafein berbanding kopi kormesial lain.

 

Kopi Robusta, atau dikenali sebagai kopi canophera adalah sejenis spesis kopi yang berasal dari tengah dan barat sub-sahara Afrika. Canephora panggang dapat menghasilkan rasa yang khusus, seperti lebih pahit daripada arabica. Kadang kala iadigunakan sebagai pelengkop kepada campuran kopi gred rendah.